THIERRY BOLLORÉ SE STAL NOVÝM CEO SPOLEČNOSTI JAGUAR LAND ROVER

Thierry Bollore

Whitley, 29. července 2020 - Thierry Bolloré byl jmenován novým CEO společnosti Jaguar Land Rover s účinností od 10. září 2020. Bolloré má rozsáhlé zkušenosti z automobilového průmyslu. Naposledy působil jako CEO společnosti Groupe Renault a ředtím se pohyboval na nejvyšších pozicích celosvětového dodavatele pro automobilový průmysl společnosti Faurecia. Thierry Bolloré je nástupcem prof. Sira Ralfa Spetha, který zaujme pozici nevýkonného místopředsedy společnosti Jaguar Land Rover.

„Jsem rád, že mohu Thierryho přivítat u nás v Jaguar Land Roveru. Thierry patří mezi přední osvědčené obchodní představitele s prověřenými výsledky provádění složitých transformací a řinese tak své bohaté zkušenosti do jedné z nejuznávanějších pozic v tomto odvětví,“ řekl Natarajan Chandrasekaran, předseda společností Tata Sons, Tata Motors a Land Rover.

„Jaguar Land Rover je známý po celém světě pro své jedinečné dědictví značky, vynikající design a integritu. Bude mi ctí vést tuto fantastickou společnost skrze současnou dobu. Lidé z Jaguar Land Roveru jsou známí svou vášní a , což je i í síla obou značek. Jsem velmi nadšený, že jsem se přidal k týmu, který formuje budoucnost této ikonické společnosti,“ okomentoval Thierry Bolloré.

„Chci poděkovat Ralfovi za všechny roky skvělého vedení a vizi Jaguar Land Roveru a řivítat ho na nové nevýkonné pozici mimo jeho stávající roli v představenstvu Tata Sons,“ dodal Natarajan Chandrasekaran.

Společnost Jaguar Land Rover je světový výrobce automobilů a řední technologická společnost, která je postavená na dvou ikonických britských značkách: Jaguar a Rover. Jejím cílem je formovat budoucnost mobility směrem k „Destination zero“ – nulovým emisím, nulovým nehodám a ému zatížení planety a čnosti.